Marraskuusta joulukuuhun

Montrealin matkasta on jo aikaa ja siinä kävi niin kuin aina ison kaupungin kanssa käy n. vuorokaudessa: aikaa oli liian vähän suhteessa tilaan. Jotain sentään nähtiin ja saunottiin hotellissa. Löylyä ei saanut heittää sähkökiukaalle mahdollisen oikosulun takia. Miksiköhän se on Suomessa mahdollista? Montreal vaikutti hyvin ranskalaiselta; ensimmäinen kieli kaupoissa ja ravintoloissa oli usein ranska. Syötiin erikoista kanadalaista ranskanperunaruokaa, poutinia,

mutta myös hyviä aterioita :). Anni ei saanut shoppailla juuri lainkaan ja siinä yksi painava syy, miksi Montrealin pitää päästä uudestaan.

Thanksgiving viikko 20.-26.11 oli lomaa koulusta ja viikon päätteeksi juhlittiin Nelsoneilla Thanksgiving aterialla. Ennen ateriaa Anni teki Karenin ja Tedin kanssa piparkakkutalon, joka annettiin meille mukaan kotiin koristeeksi, mutta siinä oli niin paljon karkkeja, että taidettiin kuitenkin syödä se.

Joulukuussa kotiinpaluu alkoi kummitella mielessä ja Annikin oli enemmin kotona, teki läksyjä, oli ehkä enemmän facebookissa ja skypessäkin Jasmiinan kanssa muutaman kerran. Koulussa oli iso videoprojekti, joka teetti paljon töitä, varsinkin kun Anni oli ryhmän ainut vastuullinen tekijä. Opettaja sanoikin loppukeskustelussa, että Anni oli ryhmän johtaja. No pakkohan se oli, kun toiset lähtivät kotiin ja video ei edistynyt. Jonkunhan sekin työ oli tehtävä ja ihan kelvollinen video siitä tuli:  http://www.schooltube.com/video/c51243c1f98ae3cb86f8/Chittenden-Emergency-Food-Shelf

Koulu sujui hyvin, teetti töitä, mutta myös palkitsi. Anni sai Honor Rollin, joka jaetaan kaikille jotka saavat pelkää A:ta tai pelkkää A:ta ja B:tä (parhaimmat arvosanat). Annilla oli yksi B ja se tätä hikipinkoa vähän harmitti :D.

Viimeiset kaksi viikonloppua Burlingontissa Anni vietti yökylissä kavereiden luona. Nean äiti, Tove, on ruotsalainen ja ehkä ensi kesänä Nea nähdään Suomessakin! Koulun konsertti-illan jälkeen Faith tuli juttelemaan ja esitteli minulle suomalaisen mummonsa! Edmunds Middle Schoolissa on Annin ja Nean lisäksi vielä norjalainen Nina , joten Pohjoismaat olivat ihan hyvin edustettuina tässä monikansallisessa koulussa. Suomen lippu on nyt luokan seinällä …..

Tässä lopuksi Annin kirjoittama ajatus tästä kaikesta:

Suomeksi:
Ensin olin liekki jonka kaikki huomasivat, sitten minut sammutettiin ja en ollut enään niin “much of a big deal” ja sitten minusta tuli tuhka, sanoin hyvästit ja tuuli puhalsi minut pois– meren toiselle puolelle.

in English:
First I was a flame when all the people noticed me, then I was shut down and I wasn’t anymore so, “much of a big deal” and then I became ash, I said goodbye and the wind blew me away – to the other side of the ocean.

Annin uutiset Burlingtonista päättyvät tähän: ensi torstaina New Yorkin loman kautta kotiin!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s